Három embercsempészt fogtak el a fővárosban éjszaka

Egy orosz, egy olasz és egy magyar embercsempészt fogtak el a rendőrök a fővárosban az éjszaka – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a www.police.hu oldalon hétfőn.

Mint írták, a kőbányai rendőrök vasárnap este ellenőriztek egy osztrák rendszámú személygépkocsit a Sibrik Miklós utcában. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az autó orosz sofőrje fejenként több száz euróért 11 olyan szír állampolgárt akart személyautójával Bécsbe vinni, akik korábban illegálisan lépték át Magyarország államhatárát.
A BRFK munkatársai másfél órával később az I. kerületben, a Hegyalja úton állítottak meg egy olasz felségjelzésű autót, amelynek olasz sofőrje olyan külföldi személyeket szállított, akiket pénzért Ausztriába akart vinni.
Az újbudai rendőrök pedig nem sokkal éjfél után a Pannonhalmi úton ellenőriztek egy magyar rendszámú kisteherautót. Itt a jármű rakterében az egyenruhások összesen 22 szír állampolgárt találtak összezsúfolva, akiket a gyanú szerint Bécsbe akartak szállítani.
A három férfit a rendőrök előállították. A sofőrök autójában, azok átvizsgálása során több ezer eurót találtak és foglaltak le a nyomozók.

No Comments

Post a Comment