vinyl padló

A vinyl padló igazán modern megoldást jelent otthona számára

A vinyl padló a laminált parketták családjába sorolható – tekintettel arra, hogy számos közös vonásuk van. Ilyen például az, hogy nem valódi fából készülnek, hanem egy dekorréteg képezi rajtuk a fahatást, de a különlegesebb megoldást keresőknek akár kő vagy kerámia mintázatok is elérhetőek.

A vinyl padló további nagy előnyei közé tartozik, hogy nagyon kedvező áron lehet hozzájutni. Továbbá – mint fentebb írtuk –, széles választékban és könnyen be lehet szerezni. Nem mellékesen praktikus is, hiszen gyorsan és egyszerűen installálható parketta típust jelent (igény szerint akár újra is telepíthető). A laminált parkettához hasonlóan szintén többrétegű, ám a vinyl padló legalsó, tömör rétege nem préselt fából, hanem PVC-ből készül.

Sokan keverik a régebben népszerű linóleummal, azonban ez egy sokkal masszívabb és tartósabb PVC réteggel van ellátva. Tehát egy egész más, jobb minőséget képvisel, ráadásul jóval környezetkímélőbb és fenntarthatóbb megoldást is jelent. Ezentúl, a vinyl padlónak a legfelső védőrétege ún. PUR technológiával készült, amely a felületi tapadás megfelelő egyensúlyát képes hosszú távon garantálni számunkra.

A vinyl padlót illetően meg kell említeni még azt is, hogy hasznos jellemzője még a klikkes illesztés is. Ez részben hasonló a laminált szerkezeteknél megszokottakhoz, ugyanakkor ez a megoldást annyira jól egymásba illeszkedik, hogy egyáltalán nincs szükség ragasztásra. Ez a lerakás és a karbantartás szempontjából egyaránt nagy könnyebbséget jelent.

No Comments

Post a Comment