Lövöldözés volt a nápolyi zöldségpiacon

Egy férfi meghalt, egy másik súlyosan megsebesült a nápolyi nagybani zöldségpiacon kedden történt lövöldözésben – közölték a hatóságok.

Egyelőre ismeretlen tettes nyitott tüzet a két férfira a nápolyi Volla nagybani zöldségpiacán. Az elkövető elmenekült a helyszínről.
A lövedékek által eltalált 23 éves fiatalember a kórházba szállítás közben meghalt. Társát a lövések a mellkasán találták el, állapota súlyos. A rendőrség első információi szerint az elkövető a lövöldözés előtti nap vitába keveredett a két férfival.
A dél-olasz városban gyakori a nyílt utcán való fegyverhasználat. A hatóságok egy Nápoly belvárosában levő épületben a napokban tartott házkutatás során jelentős mennyiségű fegyverre és lőszerre találtak. Így derült ki, hogy a lakóház tetőteraszán “lőtér” működött: a camorra helyi bűnszervezet fiatal tagjai itt gyakorolták a célba lövést. A tetőn sorakozó parabolaantennákat és a tetőre letett üdítős dobozokat lőtték szitává.
Május közepén egy nápolyi férfi egy családi veszekedés közepette négy embert lőtt le, közöttük saját feleségét, szomszédját és a helyszínre siető rendőröket is. A helyi sajtó felmérései szerint a mintegy egymillió lakosú Nápolyban 5700 a bejelentett fegyverek száma. Ennek kétszeresére becsülik az engedély nélkül tartott, a feketepiacon beszerzett fegyverek számát.

No Comments

Post a Comment