Hogyan puhítsuk a matracot?

Van, amikor vendégségben vagyunk és az ottani fekvőfelület jóval keményebb, mint a mi saját jól bevált matracunk. De olyan is megeshet, hogy a matrac csere alkalmából nem sikerül a legtökéletesebb darabot ki választanunk. Az ilyen eseteket több módon is orvosolhatjuk.
Első körben megpróbálkozhatunk az otthon található pokrócokkal, takarókkal,  amit a matrac felületére terítve, majd lepedővel letakarva használjunk.
Egy hasznos, és puhító hatású textildarab lehet egy matracvédő, ami egyrészt szolgálja azt, hogy a matrac felülete kevésbé koszolódjon. Adott esetben, ha mégis ráömlik valami, akkor elég a felület védőt kimosni, melyet jóval egyszerűbb, mint a matracról levehető huzatot leszedni, majd visszahúzni.
No de van egy köztes lehetőség is. Vannak pár centiméteres vastagságú, úgynevezett fekvőbetétek,  melyek éppen azt a célt szolgálják, hogy a fekvőfelület komfortosabb legyen. Akár választhatunk memory habos megoldást is, ami mond egészségügyi szemszögből, mind pedig kényelmi részről is kiváló lehetőség.
De ezeket a lehetőségeket akkor is kipróbálhatjuk, ha a matrac már kezd kissé elhasználódni, és ki van már feküdve. De 10-15 évente mindenképpen érdemes egy matrac cserét beiktatni, hogy ne csak puha, hanem egészséges és megfelelő alátámasztást tudjon adni az emberi test számára!

No Comments

Post a Comment