ablak árnyékoló

Árnyékolás házon belül

Otthonunk belső és külső árnyékolása rendkívül fontos feladat. Védenünk kell ugyanis életterünket a külső behatásoktól, például a nyári hőségtől. Ezúttal azokat a megoldásokat veszük sorra, amelyek beltéren válhatnak a megfelelő árnyékolás eszközeivé.

Ha házunkon az árnyékolás nem működik megfelelően, akkor számos kellemetlenséggel kell szembesülnünk, gondoljunk például az ablakon betűző nap vakító fényére, amely ellehetetlenítheti benti tevékenységeinket, vagy akár a szobahőmérséklet nagyobb mértékű megemelkedésére, ami a diszkomfort érzésen túl jelentős anyagi károkat is okozhat, mivel az így kialakult magasabb hőmérséklet klíma berendezéseinket jelentős mértékben leterheli, ennek pedig egyenes következménye a combosabb áramszámla.

Így hát beltéri árnyékoláshoz megfontolandó az alábbi eszközök valamelyikének használata: Valamilyen fényáteresztő függöny, amely lehet a hagyományos textil függöny, de bármilyen modernebb kivitelű megoldás, például szalagfüggöny vagy az egyre divatosabb sávroló, amely egy rendkívül modern hatást kölcsönöz otthonunknak, illetve kellő mértékben, de még nem zavaró módon szűri meg a beáramló napfényt a kilátás lehetőségének megőrzése mellett.

További árnyékolás eszközeként használhatunk sötétítőfüggönyt vagy redőnyt, esetleg reluxát, ezek mindegyike jó fényzáró képességgel rendelkezik, lehetővé téve a nyugodt és pihentető éjszakai alvást, ami, mint tudjuk, nélkülözhetetlen mind a testi-lelki egészségünkhöz, illetve jelentősen hozzájárul az adott napunk sikeréhez, teljesítőképességünk maximalizálásához. Sőt az ablakaink szigetelését is jelentős mértékben támogathatják.

No Comments

Post a Comment