műfű és luxus terasz

A műfű alapanyaga

Sok szó esik napjainkban a műfűről, hiszen egy feltörekvő trendet képvisel, mind életszerű, mind környezetbarát szempontokat tekintve. Azonban kevesebbet esik szó arról, hogy milyen alapanyagból és anyagokból tevődik össze a műfű, mivel vonják be és milyen eljárással készítik el végső állapotát.

Valamint, hogy ennek a kialakításnak köszönhetően milyen tulajdonságokkal bír, melyek fontosak a környezetbarát és az életszerű szempontok tekintetéből is. Nézzük hát meg ezeket az alapvető, mégis részletkérdéseket. A műfű anyaga szintetikus, szálait tekintve pedig polietilén. Anyagát UV-álló folyadékkal, valamint színező anyaggal szokás bevonni, amiből vékony szálakat képeznek, hő közreműködésével.

Ennek a kialakításnak köszönhetően pedig képes lesz átereszteni magán az esővizet, ezáltal nem zárja el a természetes talajt a szellőzéstől sem. A műfüves szerkezet alapja lyukacsos, ez segíti a vízelvezetést. A megfelelő vízelvezetésnek pedig kiemelt jelentősége van a talajon, mivel ennek segítségével fogja tisztítani a lehulló csapadék a műfüvet, ez gátolja meg a műfű alatti penészesedést és dohosodást, valamint ez akadályozza meg a baktériumok elszaporodását a felületén.

Végül a rugalmas szálait egy polipropilénből vagy polietilénből készült alaphoz rögzítik, és ezt követően szálazzák. Mivel a szálakat sűrű szövés jellemzi, valamint vékonyak is, élethű hatást fog kelteni. Valamint, a lépésnyomok és a rajtahagyott tárgyak után is hamar visszanyerik eredeti alakjukat. Válasszon minőségi terméket és minőségi gyártmányt a grassland.hu oldaláról, most az őszi akció keretén belül kedvezményesen!

No Comments

Post a Comment